MEDISCHE BEHANDELINGEN
SPA
BEHANDELINGEN
BEAUTY
BEHANDELINGEN
INFO
Adres : Legmeerplein 7
1058 NJ Amsterdam
© 2008 - 2012 Bodyfix.nl
SPECIALISTISCHE
BEHANDELINGEN
Beauty & Doeltreffende Kuurbehandelingen ter Ontslakking bij Afslanking en tegen Cellulitis
Legmeerplein 7
1058 NJ Amsterdam
Tel 1: 06 55 804 938
Tel 2: 06 16 319 728
K.V.K. : 34290316
ING     : 3880695
BTW # :
NL 8188.34.705.B01
Tel 1: 020 22 21 200
Tel 2 :06 55 804 938
MANUELE LYMFEDRAINAGE

Deze zachte en ontspannende massagetechniek kan toegepast worden bij plaatselijke vochtophopingen (oedeem). Door het masseren worden de lymfeklieren gestimuleerd het overtollige vocht (en afvalstoffen) af te voeren.
Oedeem kan verschillende oorzaken hebben. Er kunnen vochtophopingen ontstaan na een operatie, bijvoorbeeld een borstamputatie (geheel of gedeeltelijk), na intensief sporten (zwellingen rond gewrichten) of men heeft bijvoorbeeld gezwollen enkels of onderbenen die door hoge bloeddruk zijn ontstaan.
Als de vochtophopingen niet door het lichaam zelf verwerkt kunnen worden, kan lymfedrainage ondersteunend werken. 

LITTEKENMASSAGE
Een massage die er speciaal op gericht is om problemen met littekens te verminderen of te voorkomen. De last van jeuk en trekkende pijn, verklevingen, doorbloedingsstoornissen en vochtophoping (oedeem) kan hiermee verlicht worden. Door de massage kunnen ook niveau- en kleurverschillen ten opzichte van de gezonde huid verminderd worden.

Er zijn verschillende soorten littekens, en voor elke soort is er een passende massage:

Atrofisch litteken: hierbij is of wordt de huid dunner en rekbaarder. De massage kan de doorbloeding verbeteren, waardoor het litteken steviger wordt en het verschil met de gezonde huid minder groot wordt (verdikking of verkleuring). Soms vermindert het ook de pijn. Voor het beste resultaat is een regelmatige herhaling van de massage nodig.

Hypertrofisch litteken: hierbij wordt er te veel bindweefsel aangemaakt, waardoor het litteken dikker en roder wordt en de huid gaat ‘trekken’. Het is belangrijk om zo snel mogelijk met de massage te beginnen als een litteken hypertrofisch wordt. In het begin wordt alleen de huid om het litteken heen gemasseerd, zodat er een betere doorbloeding ontstaat en de huid soepeler wordt en minder ‘trekt’. Zo kan het litteken beter herstellen en het overmatige bindweefsel afgebroken worden.

Littekens door brandwonden: Door een heel zachte massage van de dunne en gespannen huid van en rond een brandwond, kan de pijn en het ‘trekken’ van de huid verminderd worden. In het begin wordt allen de huid rondom de brandwond gemasseerd, later, als de wond enigszins hersteld is en het littekenweefsel minder pijnlijk aanvoelt, kan het litteken zelf gemasseerd worden. Vanzelfsprekend geeft een regelmatige herhaling het beste resultaat.